Bu yayında; geliştirmiş olduğum 64 pinli STM32F1, STM32F2 ve STM32F3 işlemcilerini ve SPI girişli bir TFT taşıyan modülümü anlatacağım.
Continue reading “STM32F GELİŞTİRME MODÜLLERİM – Bölüm 2 : Minikit_S R4 SPI girişli TFT”STM32F10x GELİŞTİRME MODÜLLERİM – Bölüm 1 : Minikit_P R4 – paralel girişli TFT
Şimdiye kadar çalışmalarımda Çin’den satın aldığım geliştirme modüllerini kullanıyordum. Bunlar hakkında bir başka yayınımda bilgi vermiştim. (görmek için burayı tıklayınız.)
Bunlar ucuz malzemeler olsa da artık ihtiyaçlarıma daha uygun modüller tasarlayıp kullanmanın vakti geldi. (Yerli ve milli !!! :)) )
Özellikle üzerinde TFT ekranlarımı doğrudan takabileceğim soketleri olan, SPI, I2C ve UART portlara kolayca erişebileceğim konnektörleri olan modüllere çok ihtiyaç duyuyorum.
Yeni geliştireceğim modüllerin eskilerinin yerine doğrudan takılabilmesi de gerekiyor ki, daha önce geliştirmiş olduğum cihazlara bunları takıp kullanabileyim.
Continue reading “STM32F10x GELİŞTİRME MODÜLLERİM – Bölüm 1 : Minikit_P R4 – paralel girişli TFT”
STM32 TIMER İLE DARBE DİZİSİ ÜRETİMİ (HAL Kütüphaneleri, Interrupt ve CUBE MX Kullanarak)

AMAÇ ve KAPSAM
En eğlenceli bulduğum projeler hareket eden şeyler yapmaya yönelik olanlar. İş hareket ve konumlandırma kontrolu olunca karşımıza motorlar ve encoderler çıkıyor.
BLDC SERVO MOTOR KULLANIMI – 1
Yeni bir adım: BLDC DC servo motorlar
Şimdiye kadar robotik çalışmalarımda “Adım Motor”larını (Stepper Motor) kullanageldim, sanırım geliştirdiğim yazılım kütüphanem de epeyi olgunlaştı.
Yaptığım her yenilik ve iyileştirmeyi de masa üstü CNC projemde uygulamaya koydum. Bu proje benim test alanım haline geldi.
Ancak robotik çalışmaların Servo Motorları kullanmadan tam olgunlaşması mümkün değil. Burada diğer tip motorların sadece adlarını anmakla geçerken, BLDC servo motorların detayına ineceğim.
Continue reading “BLDC SERVO MOTOR KULLANIMI – 1”